

Hybrid Conference Programme

Start (GMT)	Finish (GMT)	Time allocated	Presenter details					
Monday	Monday, 27 January 225							
12:00	13:00	60 mins	Registration, lunch and networking					
12:45	13:00		Briefing for Keynote & Session 1 speakers, microphone runners, chair, moderator & committee - Auditorium					
13:00	13:10		Welcome					
		5 mins	Wellcome Connecting Science: Jane Murphy, Wellcome Connecting Science, UK					
		5 mins	Scientific Programme Committee:					
			Martha Hickey, University of Melbourne, Australia Deborah Lawlor, University of Bristol, UK					
			Miriam Mutebi, Aga Khan University, Kenya					
			Elisabet Stener-Victorin, Karolinska Institute, Sweden					
13:10	14:00	50 mins	Keynote 1					
			Chair: TBC Moderator: TBC					
		40 + 10 Q&A mins	Genetic determinants of women's reproductive health and their contribution to understanding mechanisms					
			Anna Murray, University of Exeter, UK					
14:00	14:05	5 mins	Comfort break					
14:05	15:35	90 mins	Session 1: Health disparities					
			Chair: TBC Moderator: TBC					
14:05	14:35	25 + 5 Q&A mins	Title TBC					
14.05	15:05	25 + 5 O 8 A mino	Camilla Stollneberg, Norwegian Public Health Institute, Norway					
14:35	15:05	25 + 5 Q&A mins	Surviving Cervical Cancer in LMICs Karen Nakawala, Teal Sisters Foundation, Zambia					
15:05	15:20	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker					
15:20	15:35	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts					
			Short talk speaker					
15:35	16:15	40 mins	Refreshment break and networking					
16:00	16:15		Briefing for Session 2 speakers, microphone runners, chair & moderator - Auditorium					
16:15	17:50	90 mins	Session 2: Translating research to benefit women's health					
			Chair: TBC Moderator: TBC					
16:15	16:45	25 + 5 Q&A mins	Title TBC					
			Paul Pharoah, Cedars-Sinai, USA					
16:45	17:15	25 + 5 Q&A mins	Using human genetics to invigorate medicine development for pregnancy-specific conditions Carolina Borges, University of Bristol, UK					
17:15	17:30	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker					
17:30	17:45	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts					
			Short talk speaker					
17:45	18:30	45 mins	Poster pitch talks for odd number posters					
18:30	19:30	60 mins	Poster session 1 - odd number posters					
19:30	21:00		Dinner					
			Bar open (card payments only)					



Tuesday	Tuesday, 28 Jnauary 2024						
09:15	09:30		Briefing for Session 3 speakers, microphone runners, chair & moderator - Auditorium				
09:30	11:00	90 mins	Session 3: Sex differences in health				
			Chair: TBC Moderator: TBC				
09:30	10:00	25 + 5 Q&A mins	Modulation of human immunity by sex-hormones Petter Brodin, Imperial College, UK & Karolinska Institute, Sweden				
10:00	10:30	25 + 5 Q&A mins	Title TBC Cristina Giuliani, University of Bologna, Italy				
10:30	10:45	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
10:45	11:00	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
11:00	11:45	45 mins	Refreshment break and networking				
11:30	11:45		Briefing for Session 4 speakers, microphone runners, chair & moderator - Auditorium				
11:45	13:15	90 mins	Session 4: Innovation in Women's Health Research				
			Chair: TBC Moderator: TBC				
11:45	12:15	25 + 5 Q&A mins	Title TBC Mattia Francesco Maria Gerli, University College London, UK				
12:15	12:45	25 + 5 Q&A mins	Title TBC Linda Griffith, Massachusetts Institute of Technology (MIT), USA				
12:45	13:00	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
13:00	13:15	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
13:15	14:30	75 mins	Lunch and networking				
14:15	14:30		Briefing for Session 5 speakers, microphone runners, chair & moderator - Auditorium				
14:30	16:00	90 mins	Session 5: Early development, pregnancy & reproductive health				
			Chair: TBC Moderator: TBC				
14:30	15:00	25 + 5 Q&A mins	Single-cell transcriptomics of the placenta: bridging the understanding of maternal conditions and offspring health Qiaolin Deng, Karolinska Institute, Sweden				
15:00	15:30	25 + 5 Q&A mins	Cellular roadmaps of female reproductive tissues Roser Vento-Tormo, Wellcome Sanger Institute, UK				
15:30	15:45	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
15:45	16:00	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker				
16:00	16:45	45 mins	Poster pitch talks for even number posters				
16:45	17:45	60 mins	Poster session 2 - even number posters				
18:00			Dinner				
18:00			Bar open (card payments only)				



Wednes	day, 29	January 2024	
09:15	09:30		Briefing for Session 6 speakers, microphone runners, chair & moderator - Auditorium
09:30	11:00	90 mins	Session 6: Health across the lifespan and into maturity
			Chair: TBC Moderator: TBC
09:30	10:00	25 + 5 Q&A mins	The impact of infectious disease during pregnancy on maternal and child health Enny da Paixao Cruz. London School of Hygiene & Tropical Medicine, UK
10:00	10:30	25 + 5 Q&A mins	The influence of menopause and its symptoms on longevity and cognitive health in later life <u>Emma Kidd, Cardiff University, UK</u>
10:30	10:45	10 + 5 Q&A mins	Selected from abstracts Short talk speaker
10:45	11:00	10 + 5 Q&A mins	Short talk selected from abstracts Short talk speaker
11:00	11:45	45 mins	Refreshment break and networking
11:30	11:45		Briefing for Keynote, microphone runners, chair, moderator & committee - Auditorium
11:45	12:35	50 mins	Keynote 2
			Chair: TBC Moderator: TBC
		40 + 10 Q&A mins	Deconstructing a Syndrome – Genomic Insights into PCOS Causal Mechanisms and Classification Andrea Dunaif, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, USA
12:35	12:45		Closing remarks and prize presentation
		10 mins	Scientific Programme Committee: Martha Hickey, University of Melbourne, Australia Deborah Lawlor, University of Bristol, UK Miriam Mutebi. Aga Khan University. Kenya Elisabet Stener-Victorin, Karolinska Institute, Sweden
12:45	13:45		Lunch and departures
13:45			Coach departures for Stansted and Heathrow airports
13:55			Coach departures for Cambridge train station and city centre