

## Virtual Conference Agenda

Start (GMT)	Finish (GMT)	Time allocated	Format I	Presenter details
Monday	, 31 Jan	uary 202	2	
09:00	09:10			Welcome
09:00	09:10	10 mins	Live	Scientific Programme Committee: Gemma Chandratilake, University of Cambridge, UK Catherine Houghton, Liverpool Women's Hospital, UK Nicki Taverner, Cardiff University, UK
09:10	10:45			Session 1: The role of genomics in healthcare
09:10	09:15	5 mins	Live	Introduction to the session Chair: Nicki Taverner
09:15	09:30	15 mins	Pre-recorded	Development of Genomic Testing Gemma Chandratilake
09:30	09:45	15 mins	Pre-recorded	The role in the NHS Catherine Houghton
09:45	10:00	15 mins	Pre-recorded	Genomics in Africa: Health and Research <u>Tina Wessels, University of Cape Town, South Africa</u>
10:00	10:15	15 mins	Pre-recorded	Genetic Counselling Landscape in the Middle East <u>Tamam Khalaf, Igenomix Middle East, United Aab Emirates</u>
10:15	10:45	30 mins	Live	Q&A Chair: Nicki Taverner
				Moderator: Gemma Chandratilake
10:45	11:05	20 mins		Moderator: Gemma Chandratilake Break
10:45 11:05	11:05 14:55	20 mins		
		20 mins 5 mins	Live	Break
11:05	14:55		Live Live	Break Session 2: Cancer Genomics Introduction to the session
<b>11:05</b> 11:05	14:55 11:10	5 mins		Break         Session 2: Cancer Genomics         Introduction to the session         Chair: Nicki Taverner         Workshop 1: Hereditary Cancer         Jonathan Roberts, Cambridge University Hospitals, UK
11:05 11:05 11:10	14:55 11:10 12:40	5 mins 90 mins		Break Session 2: Cancer Genomics Introduction to the session Chair: Nicki Taverner Workshop 1: Hereditary Cancer Jonathan Roberts, Cambridge University Hospitals, UK Interactive workshop
11:05 11:05 11:10 11:10	14:55 11:10 12:40 13:25	5 mins 90 mins 45 mins	Live	BreakSession 2: Cancer GenomicsIntroduction to the session Chair: Nicki TavernerWorkshop 1: Hereditary Cancer Jonathan Roberts, Cambridge University Hospitals, UK Interactive workshopBreakA million to one: how we find (and miss) meaningful variants in genomic sequencing
11:05         11:05         11:10         12:40         13:25	14:55         11:10         12:40         13:25         13:55	5 mins 90 mins 45 mins 30 mins	Live Pre-recorded	Break         Session 2: Cancer Genomics         Introduction to the session         Chair: Nicki Taverner         Workshop 1: Hereditary Cancer         Jonathan Roberts, Cambridge University Hospitals, UK         Interactive workshop         Break         A million to one: how we find (and miss) meaningful variants in genomic sequencing Gemma Chandratilake and Catherine Houghton         Cancer Genomics: Bridging from the tumour to the germline in variant interpretation



wellcome connecting science

Tuesday	, 11000			
09:00	11:20			Session 3: Variant Interpretation
09:00	09:05		Live	Introduction to the session Chair: Catherine Houghton
09:05	09:20	15 mins	Pre-recorded	Introduction to a genome browser Gemma Chandratilake
09:20	09:50	30 mins	Pre-recorded	Functional studies - When is a variant pathogenic? Nicki Taverner
09:50	11:20	90 mins	Live	Workshop 2: Variant interpretation using DECIPHER Julia Foreman, Wellcome Trust Sanger Institute, UK Group work /interactive elements
11:20	11:40	20 mins		Break
11:40	13:15			
	13.15			Session 4: Broadening access to genomics I
11:40	11:45		Live	Session 4: Broadening access to genomics I Introduction to the session Chair: Gemma Chandratilake
11:40 11:45		30 mins	Live Pre-recorded	Introduction to the session
	11:45	30 mins 30 mins		Introduction to the session Chair: Gemma Chandratilake Polygenic Risk Scores in Genomic Healthcare: what, why, how and when
11:45	11:45 12:15		Pre-recorded	Introduction to the session <i>Chair: Gemma Chandratilake</i> Polygenic Risk Scores in Genomic Healthcare: what, why, how and when <u>Cathryn Lewis, King's College London, UK</u> West Midlands FH Service - Cascading an innovative model of delivery.
11:45 12:15	11:45 12:15 12:45	30 mins	Pre-recorded Pre-recorded	Introduction to the session <i>Chair: Gemma Chandratilake</i> Polygenic Risk Scores in Genomic Healthcare: what, why, how and when <i>Cathryn Lewis, King's College London, UK</i> West Midlands FH Service - Cascading an innovative model of delivery. <i>Elaine George</i> Q&A <i>Chair: Gemma Chandratilake</i>





## Genomic Practice for Genetic Counsellors 31 January - 2 February 2022

Wednesday, 2 February 2022						
10:30	12:35			Session 5: Broadening access to genomics II		
10:30	10:35	5 mins	Live	Introduction to the session Chair: Nicki Taverner		
10:35	11:05	30 mins	Live	The role of GCs in the genomic era - MDTs, practice development Led by programme committee		
11:05	11:35	30 mins	Pre-recorded	Developing a national newborn screening programme using whole genome sequencing <u>Amanda Pichini, Genomics England, UK</u>		
11:35	12:05	30 mins	Pre-recorded	RDNow: bridging the gap to diagnosis in rare disease Lyndon Gallacher, Victorian Clinicial Genetics Service, Australia		
12:05	12:35	30 mins	Live	Q&A Chair: Nicki Taverner Moderator: Catherine Houghton		
12:35	12:55	20 mins		Break		
12:55	15:15			Session 6: Cardiac genomics		
12:55	13:00	5 mins	Live	Introduction to the session Chair: Catherine Houghton		
13:00	13:30	30 mins	Pre-recorded	Cardiac genomics <u>Chloe Reuter, Stanford University, USA</u>		
13:30	13:45	15 mins		Break		
13:45	15:15	90 mins	Live	Workshop 3: Cardiac genomics - Variant interpretation Chloe Reuter, Stanford University, USA Group work /interactive elements		
15:15	15:30	15 mins		Break		
15.20	16:10			Closing remarks		
15:30				Next steps: applying what you have learned on this course - Panel discussion		
15:30	16:00	30 mins	Live	Led by programme committee		